Diabetesfoorumi palaa joulukuussa

12.10.2017

Diabetesfoorumi tekee paluun joulukuussa ja niin myös Annika Saarikko – tällä kertaa ministerin ja avainpuhujan roolissa.

Diabetesfoorumi palaa välivuoden jälkeen entistäkin ajankohtaisempana. Joulukuussa järjestettävän päätapahtuman kattoteema on "liian kallis sairaus jättää hoitamatta."

Tiedossa on painavaa puhetta kolmesta aihekokonaisuudesta: kustannuksista ja preventiosta, diabeetikon hoitopolusta uusissa sote-rakenteissa sekä lääkekorvausleikkauksista ja lääkekorvausjärjestelmän uudistuksesta.

Diabeteksen kansantaloudellista hintaa on arvioitu viimeksi vuosikymmen sitten Dehko-hankkeessa. Nyt luvassa on tuoretta tietoa kustannuksista kahdesta uudesta tutkimuksesta.

Avainpuhujana esiintyy perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, joka käsittelee osuudessaan ainakin sote-uudistusta. Paikalla on myös eduskunnan diabetesryhmä sekä muita päättäjiä ja alan johtavia asiantuntijoita

Merkitse 12.12. klo 11.00 kalenteriisi ja varaa paikkasi Finlandia-talossa tästä heti.

Ilmoittaudu mukaan

Foorumilla

Diabetes on ehkäistävissä
Diabetesfoorumi esittää poikkihallinnollista tarttumattomien sairauksien ohjelmaa, jossa diabeteksen ehkäisy ja hoito ovat keskiössä.

24.02.2015 Lue lisää »

Elintapaohjaus vaikuttaa pitkään
Elintapaohjaus suojaa tehokkaasti tyypin 2 diabetekselta, vaikuttaa pitkään ja säästää terveydenhuollon kuluja, kirjoittaa Jaana Lindström.

07.05.2013 Lue lisää »