Kansallinen diabetesfoorumi 2014

Foorumin voima kasvoi

Kansallinen Diabetesfoorumi 2014 veti Finlandia-taloon ennätysyleisön, parisataa osallistujaa. Viesti levisi myös suuremmalle yleisölle, sillä varsinkin pääpuhuja Leif Groopia siteerattiin laajasti mediassa. Erityisesti kiinnostivat Groopin tutkimustiedot melatoniinin yhteydestä diabetesriskiin sekä diabetesepidemian geneettiset taustat ja ratkaisumahdollisuudet.

Viestiseinän ja twitterin kautta kysymyksiä ja kommentteja pystyi esittämään myös talon ulkopuolelta. Alan ammattilaiset, asiantuntijat ja potilaat keskustelivat ehkäisystä, hyvästä hoidosta ja diabeetikon yhteiskunnallisesta asemasta.

Hoidon hajauttamista ja keskittämistä koskevaan kysymykseen saatiin vastauksia, kun vastuulääkäri Suvimarja Aranko esitteli Espoon Diabeteskeskuksen vuoden kokemuksia tyypin 1 diabeetikoiden ja vaikeiden kakkostyypin tapausten keskittämisestä. Hyvä esimerkki on tuomassa maahan lisää diabeteskeskuksia.

Vastaavanlaisen mallin esitteli myös Diabetesliitto. Osaamiskeskushanke on liiton vastaus Dehko-haasteeseen, jonka ministeri Paula Risikko esitti edellisvuoden foorumissa.

Lue myös: Foorumille huippupalaute

 

 

Katso kuvareportaasi tunnelmista:

Kuvat: Topi Kairenius / Julkaisuosakeyhtiö ELIAS

TIEDEUUTISET

Diabetesrokote lähestyy, eläinkokeet onnistuivat
20.11.2017 Lue lisää »

Pandemrix-rokote ei lisännyt lasten diabetes-riskiä
27.10.2017 Lue lisää »

Foorumilla

Diabetes on ehkäistävissä
Diabetesfoorumi esittää poikkihallinnollista tarttumattomien sairauksien ohjelmaa, jossa diabeteksen ehkäisy ja hoito ovat keskiössä.

24.02.2015 Lue lisää »

Elintapaohjaus vaikuttaa pitkään
Elintapaohjaus suojaa tehokkaasti tyypin 2 diabetekselta, vaikuttaa pitkään ja säästää terveydenhuollon kuluja, kirjoittaa Jaana Lindström.

07.05.2013 Lue lisää »